Kolej Teknologi Darulnaim

Karnival Pendidikan MARA 2016

Mei 2016 – Pihak pengurusan Kolej Teknologi Darulnaim (KTD) telah mengambil bahagian dalam Karnival Pendidikan MARA 2016 pada bulan Mac, April dan Mei yang berlangsung selama 2 hari bagi setiap karnival. Karnival tersebut telah berlangsung di pelbagai tempat seperti Dewan Bandaraya Alor Setar, One Borneo Mall (Kota Kinabalu Sabah), Stadium Sultan Muhammad Ke-4, Terengganu Trade Centre (TTC) dan banyak lagi.

Bagi menarik minat pengunjung yang datang ke karnival tersebut, pihak KTD telah mengadakan beberapa aktiviti. Antaranya ialah pameran KTD bagi menjelaskan lagi kursus-kursus yang ditawarkan dan maklumat-maklumat berkaitan oleh pihak KTD kepada pengunjung yang hadir. Selain itu, pihak KTD juga mengadakan taklimat dan memberi keyakinan kepada pelajar supaya memilih KTD sebagai destinasi pembelajaran diploma dalam kursus-kursus mengikut minat pelajar. Oleh yang demikian, melalui karnival ini  ia dapat membina rangkaian antara staf dan pelajar.

KTD turut mengambil bahagian dalam Karnival Pendidikan MARA yang di anjurkan oleh MARA Suasana sekitar di booth KTD yang berlangsung di TTC Terengganu

Sasaran utama  pengunjung yang hadir ialah pelajar tingkatan 5 dan 6. Selain itu, pelajar spm, stpm, stam, matrikulasi dan asasi juga merupakan sasaran utama bagi pihak KTD untuk memberi taklimat dan keyakinan untuk memilih destinasi pembelajaran.

Diharapkan karnival sedemikian terus dipergiatkan agar pelajar dan para ibu bapa pelajar sentiasa mengetahui keadaan institusi semasa.

Prof Madya Mohd Noor Hussin, Ketua Eksekutif KTD juga turun padang di karnival penddidkan mara bertempat Stadium Sultan Muhammad ke-4 Kota Bharu Kelantan Turut hadir berprogram di karnival pendidikan mara di Sabah